Docent

Op mijn 11e kreeg ik  mijn eerste fluitlessen in Franeker, waar ik jarenlang bij het harmonieorkest heb gespeeld. Na de middelbare school ben ik naar de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden gegaan om fluit te studeren. In 1995 heb ik aan het Prins Clausconservatorium in Groningen mijn diploma Docerend Musicus behaald.
Al sinds de eerste jaren van mijn studie geef ik dwarsfluitles en dat is nog steeds mijn passie!  Ik heb  o.a. 10 jaar in Stiens gewerkt bij docentengroep "Stretto", daarna 9 jaar bij cultureel centrum "het Ivak" in Delfzijl en 5 jaar bij muziekcentrum “de Speeldoos” in Heerenveen.
In 2010  heb ik de opleiding "Muziek aan de basis" aan het Codarts conservatorium in Rotterdam met goed gevolg afgerond. Sindsdien geef ik naast fluitles ook  regelmatig muzielessen en AMV lessen aan kinderen van 4 tot 8 jaar.
Sinds 2011 heb ik in Drachten mijn eigen muziekpraktijk: "FLUITSPEL".
<
 
Zelf spelen doe ik ook nog steeds, in verschillende samenstellingen: met piano, clavecimbel en/of viool,  of met andere fluiten! Ik speel in twee ensembles van het "Noord Nederlands Fluit Collectief” en het "Fries Fluit Orkest".  Deze ensembles zijn projectmatig, daarnaast speel ik wekelijks bij  fluitensemble FryskaWe treden op door heel Friesland en daarbuiten, neem eens een kijkje op onze website: www.Fryska.nl 
Ik vind het fijn om als muziekdocent zowel volwassenen als kinderen de liefde voor muziek en muziekmaken bij te brengen. Muziek is emotie, en muziekmaken is voor iedereen!

Marlies de JagerAdmin login